Home Joomla Simple Picture Slideshow - FAQ & Troubleshooting
Main Menu
Most Read
Warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client396/web1968/web/modules/mod_mostread/helper.php on line 79 Warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client396/web1968/web/modules/mod_mostread/helper.php on line 79 Warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client396/web1968/web/modules/mod_mostread/helper.php on line 79 Warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client396/web1968/web/modules/mod_mostread/helper.php on line 79 Warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client396/web1968/web/modules/mod_mostread/helper.php on line 79
Support

If you like the products on these pages, your support is highly appreciated. Thank you very much!

Amount: 

Latest Items
Warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client396/web1968/web/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109 Warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client396/web1968/web/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109 Warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client396/web1968/web/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109 Warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client396/web1968/web/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109 Warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client396/web1968/web/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109
Simple Picture Slideshow Plugin FAQ & Troubleshooting
Written by Andreas Berger   
Sunday, 28 March 2010 19:02

PROBLEM: Only the code {besps}folder{/besps*} is shown - usage in module position

 

 

PROBLEM: Only the code {besps}folder{/besps*} is shown - usage in module position

If the frontend shows the code - {besps}folder{/besps*} (without asterisk) - instead of the slideshow, the first thing to do is to check if the plugin is activated. If it is and the problem persists, in most cases you are trying to display the slideshow on a module position instead of the context of the main content.
Not all extensions, that offer to display custom content on a module position, are supporting the whole functionality of the Joomla! framework and with it the functions the plugin needs to work properly.
Up till now two extensions are reported to offer the needed functionality:

One is the module "Module: Content with Plugins", listed at extensions.joomla.org under "News Display" > "Articles Embed".
The other is the module "Plugin in Module", listed at extensions.joomla.org under "Core Enhancements" > "Embed & Include".

 


If you have questions or suggestions, please use the comment-function.

If you use this extensions, please post a rating and a review at extensions.joomla.org. Furthermore I appreciate everyone, supporting me with a link back to www.bretteleben.de on his/her website. The extension itself does not produce any hidden links, eastereggs or whatever.

If you need additional features or customizations for your project that exceed the scope of support offered through the comments, you are invited to submit your requirements specification and the planned budget by email (menu item "Contact" in the menu at the top).

Last Updated on Monday, 12 April 2010 21:28
 
Comments (34)
link folder_ Simple Picture Slideshow
14 Tuesday, 21 June 2011 22:21
Mallepietjes

Hello,

First off all thanks for this easy to use module.

I would like to make the same url link to all images in one folder.
Is it possible linking the entire folder instead of every photo?

The code below is very time consuming on a 10+ image slideshow ;o(

{*besps}folder{/besps*}
{*besps_l}0|pic1.jpg|http://www.my.domain1.com/|title1|_self{/besps_l*}
{*besps_l}0|pic2.jpg|http://www.my.domain1.com/|title2|_self{/besps_l*}
{*besps_l}0|pic3.jpg|http://www.my.domain1.com/|title3|_self{/besps_l*} - without the asterisks

Better would be something like
a href="http://www.my.domain1.com">{*besps}folder{/besps*} /a (with less/greater than signs)

But W3C does not like me to use
a href="http://www.my.domain1.com">{*besps}folder{/besps*} /a (with less/greater than signs)
as it gives a Validation Output Error on the /a (with less/greater than signs)

Is there an easier way?

Thanks Piet ;o)

@Mallepietjes
Sunday, 26 June 2011 15:29
A. Berger

Hi Piet!

To set a default link that is attached to every image no specific link is set for change your code to:

{*besps}folder{/besps*}
{*besps_l}0||http://www.my.domain1.com/|title|_self{/besps_l*}

You find the feature links and the usage of default-links explained at the page "Howto Plugin Code" (find the link in the menu at the left).

Best regards
Andreas

Mehrere Slideshows in einem Artikel?
13 Sunday, 19 June 2011 16:05
Erik

Hallo zusammen,

erstmal großes Lob an die Programmierer, perfektes tool für die Gestaltung von Zeitraffern.
Leider schaffe ich es nicht, mehrere SlideShows innerhalb von einem Artikel darzustellen? Der erste wird ausgeführt, die anderen nicht.
Kennt jemand das Problem und kann mir hier helfen?

Vielen Dank und einen schönen Sonntag.

@Eric
Monday, 27 June 2011 21:02
A. Berger

Hallo Eric!

Öffne mal den Artikel, wechsle in die HTML-Ansicht und entferne die ganzen SPAN-Tags, mit denen Du den Code für die Slideshows 2-4 gespickt/fragmentiert hast. Sobald die weg sind, werden die Slideshows auch funktionieren.

Davon abgesehen: Solange Du keine Navigationselemente anzeigst ist es irgendwie ganz praktisch, im Backend einzustellen, dass die Slideshow automatisch starten soll ("Start at pageload?" auf "Ja" setzen), das bringt einfgach mehr Action ;)

Gruß
Andreas

Mehrere Slideshows in einem Artikel
Monday, 27 June 2011 18:38
Erik

Hallo,

hier ist der Link zu dem Artikel: www.feuerwehr-remseck.de/index.php?option=com_content&view=article&id=95:test-slideshow&catid=49:archiv-2011&Itemid=54

Vielen Dank für deine Hilfe, ich war eine Woche im Urlaub deshalb die Antwort so spät.

@Erik
Sunday, 26 June 2011 16:54
A. Berger

Hallo Erik!

Sorry für die späte Reaktion! Betreffend Deines Problems - nein, eigentlich sollten mehrere Slideshows innerhalb eines Artikels kein Problem darstellen. Würdest Du einen Link zu der betroffenen Seite posten? Ich schau mir das gerne an.

Gruß
Andreas

Sufiix???
12 Monday, 13 June 2011 12:15
David

Hello,

I would like to change image buttons, you said " Instead of text links you may also use buttons. Just insert the name of the image-file you want to be used (including the suffix)".
What is the suffix, i can understand.

Can you help me?
Dankeschön

@David
Monday, 13 June 2011 20:24
A. Berger

Hi David!

The suffix is the part of the file name that declares the file type. It is also called "file extension". E.g. for an image of type JPG, the suffix (separated from the file name with a dot) would be "jpg".

Best regards
Andreas

Jumpy Transitions
11 Monday, 06 June 2011 04:59
IDEASGirl

Well, I figured out what's going on. Since I'm using a tabs module, apparently they are commingling/crashing with each other. Now I have all 5 tabs on and some tabs won't even rotate the images. Do you think there's a way to avoid this? This is the only module I've found that at least can do what I want, but if I don't find a solution to this issue I will have to move on. I was using flash but I want to avoid it as much as I can. This solution was the way to go...


Let me know if you need any other info.

@IDEASGirl
Monday, 06 June 2011 20:31
A. Berger

Hi IDEASGirl!

The extension you are using to create the tabs does not deliver the article ID to the slideshow and this ID is needed to create unique identifiers for JavaScript and CSS. With the next update I will overcome this problem (the update version of the Panoramic Image Viewer Plugin already works with a new mechanism to set these identifiers) but at the moment it would really be the best option to switch to another extension.

Best regards
Andreas

Jumpy Images
10 Monday, 06 June 2011 04:05
IDEASGirl

Hello, thanks for your great plugin!


My problem is that no matter what the settings are regarding to load images, transition time, show time, etc. there are some that don't do the transition smoothly, they are kind of "jumpy" and also it doesn't matter I established that should be from a-z they show random. The site is ideascg.com (look at the tabs on the page).

Slideshow startet nicht
9 Thursday, 26 May 2011 09:23
Alexander

Slideshow startet nicht, weder automatisch noch mit dem Start-Button. Es ist ein Bild zu sehen, es heißt auch 1/4 Bildern. Wran kann das liegen?

Vielen Dank:

@Alexander
Thursday, 26 May 2011 20:29
A. Berger

Hallo Alexander!

Am ehesten zu vermuten ist, dass
- Dein Template den Joomla! Header Tag nicht inkludiert und deshalb das JavaScript besps.js nicht geladen wird oder
- Du mootools.js und caption.js am Laden hinderst (index.php oder Erweiterung) und dabei auch besps.js abschießt oder
- ein anderes Script den onload-Event ohne Rücksicht auf Verluste okkupiert.

Wenn Du einen Link zur Seite postest, dann schau ich mir das gerne an.

Gruß
Andreas

Buttons - Style und Platzierung
8 Wednesday, 25 May 2011 10:25
axel

Hallo! Kann ich die vor/zurück Buttons mit einem eigenen Style auch über den Bildern rechts und links platzieren?

Vielen Dank und Gruß!

You are a star...!
Monday, 07 November 2011 20:36
Marc

@Andreas: Vielen vielen lieben Dank!

@Marc
Thursday, 03 November 2011 20:11
A. Berger

Hallo Marc!

Ich hatte gebeten, das Plugin auf die Standardversion zurückzusetzen, aber in der aktuell verfügbaren Version gibt es immer noch Änderungen, zumindest am Stylesheet! Weißt Du, ich helfe gerne bei der Suche nach den Ursachen für solche Fehler, aber ich suche sehr ungerne eine halbe Stunde in einer gepatchten Version des Plugins nach dem Grund für einen Fehler um am Ende festzustellen, dass ihn der Patch erst verursacht hat. :)

Sei's drum:
Bitte führe das Stylesheet des Plugins zuerst mal zurück auf den Ausgangsstand.
Dann ändere den Selektor .besps_ctrls {} zu .besps_ctrls {font-size:0;}
Zuletzt kommentiere im Stylesheet /templates/beez5/css/layout.css im Selektor .item-page die Einstellung "overflow:hidden" aus (und zwar so: /*overflow:hidden*/).

Gruß
Andreas

Leider nix
Thursday, 03 November 2011 07:45
Marc

@Andreas

Lieber Andreas, habe es gemacht, und keine Veränderung. Any other ideas? Wenn ich die Position auf RELATIVE lasse, dann erscheint nur die Navigation Links. Wenn ich ABSOLUTE mache, dann sowie es jetzt ist. Viele Grüße und Danke für einen Hinweis! Marc

@Marc
Wednesday, 02 November 2011 21:59
A. Berger

Hallo Marc!

Wie wär's wenn Du "die Styles und alles (was auch immer das war)" wieder zurück-änderst (am einfachsten indem Du das Plugin einfach nochmals drüberinstallierst). Ich bin mir sicher, es lässt sich dann recht einfach eine Lösung finden.

Gruß
Andreas

Warum sind die Pfeile jetzt auf unterschiedliche Höhen?
Tuesday, 01 November 2011 22:44
Marc

Lieber Andreas, ich habe die Styles geändert und alles, aber das Resultat, nachdem ich eigentlich die Buttons unten möchte und TOP:490 und Padding:10px gemacht habe, sie es so aus http://www.claudiahofmair.de/index.php/slideshow-test-architektur


Hast Du eine Erklärung hierfür? Lieben Dank und Grüße, Marc

@Axel
Wednesday, 25 May 2011 20:33
A. Berger

Hallo Axel!

Ja, im Abschnitt "Controls" des Konfigurationspanels stell ein, dass Controls angezeigt werden (Show Controls), platziere die Buttons mit "4-5" links und rechts (Sort), gib Deine Bilder an (Back), (Forward) und setz im Abschnitt "Other Settings" den Ordner, in den Du die Buttons hochgeladen hast (Buttonfolder).

Dann öffne das Stylesheet /plugins/content/plugin_besps/besps.css und ändere den Selektor .besps_ctrls {} zu .besps_ctrls {position:relative;top:0;padding-top:0;z-index:3}.

Gruß
Andreas

1.6
7 Wednesday, 18 May 2011 14:56
Madis

Hi,

thanks for this great plugin!

In 1.6 I get it working but not with the links {*besps_l} even after copying / pasting code from your website and naming images after your sample images... am I doing something wrong or is this a problem at the moment?

Thanks.

@Madis
Thursday, 19 May 2011 21:23
A. Berger

Hi Madis!

Please make sure that you are using the code for the links in addition and not instead of the code for the slideshow itself.

{*besps}folder{/besps*}
{*besps_l}0|pic1.jpg|http://www.my.domain1.com/|title1|_self{/besps_l*}
{*besps_l}0|pic2.jpg|http://www.my.domain2.com/|title2|_self{/besps_l*}
{*besps_l}0|pic3.jpg|http://www.my.domain3.com/|title3|_self{/besps_l*} - without the asterisks

Best regards
Andreas

Joomla 1.6
6 Thursday, 28 April 2011 20:14
Steve Martin

Have you found any content to module plugins for Joomla 1.6 that will word?

@Steve Martin
Thursday, 28 April 2011 20:37
A. Berger

Hi Steve!

No, but due to the fact that up till now only 20% of the extensions (referring to extensions.joomla.org) at all are available for Joomla!1.6, I'm confident that it's just a matter of time.

Best regards
Andreas

some problems
5 Thursday, 28 April 2011 09:53
Noe

Hey hello, I really like your plug-in

it helps a lot!
but I have a problem.... I hope you can help me to solve it....
I'm using joomla 1.6 and the directory media/stories doesn't exist instead, I used only the "medias" directory, I created the folder that contains the images and added them, then I added the {*besps} code with the folder's name to an article when I launch it, first it throws a lot of line code
"Strict Standards: Non-static method plgContentSimplepictureslideshowHelper::beSortImages() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in C:\xampp\htdocs\joomla\plugins\content\simplepictureslideshow\simplepictureslideshow.php on line 171"
and at the end of the page... the gallery shows up without problem... it's just those line codes that are showing up.....
do you know why this is happening?

it also mentions the line: 80, 91, 108 line 10 times ^^;

@Noe
Thursday, 28 April 2011 20:11
A. Berger

Hi spy!

What you see are "notices", not "errors" and they are caused by the fact that the Error Reporting Level on your XAMPP is set to "_ALL^E_STRICT".
With this notices PHP tells you (in fact it tells me), that it thinks my code could be improved. The reason why you see these notices, is that the Error Reporting Level in your Joomla! Installation is - probably - set to "Maximum". To change this (on a live site errors should be turned off anyway), log into your Joomla! backend, go to "Site" > "Global Configuration" > "Server" and under "Server Settings" change the setting for "Error Reporting" to "Simple" or just "None". Having saved the changes, the notices should be gone.

If this does not work, just feed your favorite search engine with "php turn off strict errors", you will find lots of useful tips.

Best regards
Andreas

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/clients/client396/web1968/web/templates/biz_blue_ii/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/clients/client396/web1968/web/templates/biz_blue_ii/html/pagination.php on line 135 Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/clients/client396/web1968/web/templates/biz_blue_ii/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/clients/client396/web1968/web/templates/biz_blue_ii/html/pagination.php on line 135 Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/clients/client396/web1968/web/templates/biz_blue_ii/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/clients/client396/web1968/web/templates/biz_blue_ii/html/pagination.php on line 135 Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/clients/client396/web1968/web/templates/biz_blue_ii/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/clients/client396/web1968/web/templates/biz_blue_ii/html/pagination.php on line 135
English
Panoramic Image Viewer
Follow me on Facebook
Follow me on Google+

bretteleben.de

Add to circles

Who's Online
We have 332 guests online